Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Лиса Бренан-Джобс

Дъщерята на Стив Джобс с брутална автобиографияСтив Джобс е смятан за един от най-брилянтните умове, който е дарил човечеството с различни технологии, които използваме днес.

След смъртта му се появиха два филма за него, както и много книги, посветени на живота му.

След броени дни обаче предстои да бъде издадена биографията на Лиса Бренан-Джобс, която разкрива какъв е бил нейният баща в действителност, показвайки ни много неизвестни детайли за технологичния титан.

Въпреки че дъщерята на Стив Джобс е споделяла в интервюта, че се е помирила с него, в „Small fry“ го представя като много студен и манипулативен баща.

Лиса започва работа по книгата след неговата смърт, като интервюира голяма част от своето семейство и дори бивши любими на своите родители, за да получи отличителен портрет на своята фамилия.

Тя не обръща внимание само на отношенията с прочутия си баща и не се притеснява да пише откровено за цялото си семейство.

„За мен беше потресаващо да прочета книгата… Беше ми наистина много трудно. Но тя е права“, сподели наскоро майка й Крисан Бренан в интервю за The New York Times.

Въпреки че биографичната творба прилича на брутално откровено описание на студените и дистанцирани членове на семейството, Лиса си спомня и някои добри моменти с тях.

Отношенията им далеч не са били гладки, но в някои моменти Стив Джобс e загърбвал своята хладина и се е опитвал да бъде близък с дъщеря си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори